Těsto na Honzovy buchty, díky kterému budou měkké a vláčné ještě tři dny

Těsto na Honzovy buchty, díky kterému budou měkké a vláčné ještě tři dny Zdroj: Shutterstock.com

Najít ten nejlepší recept na Honzovy buchty může být někdy pěkně zapeklitá věc. Když už najdeme nějaký, který je jednoduchý a chutný, buchty bohužel nevydrží příliš dlouho měkké. S tím už si ale hlavu lámat nemusíte. Připravili jsme pro vás totiž recept, díky kterému budou vaše buchty měkké ještě další tři dny.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 120 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Kvásek
Polohrubá mouka 1 lžička
Cukr 2 lžíce
1/3 l mléka
Čerstvé droždí 42 g
Těsto
Náplň (povidla, pudink, marmeláda) dle chuti
Kůra z citrónu
Sůl špetka
Cukr 3 lžíce
Vejce 1 ks
Máslo 125 g
0,5 l mléka
Polohrubá mouka 1 kg

Postup přípravy

1.

Kvásek připravíte tak, že do mléka, které by mělo být vlažné až teplé, přidáte cukr, droždí a lžičku polohrubé mouky. Vše za pomocí metličky rozmíchejte a nechce odpočinout.

2.

Do větší mísy prosejte mouku, přidejte k ní nastrouhanou citrónovou kůru, sůl, cukr a vše promíchejte. Následně přidejte kvásek, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Opět vše důkladně promíchejte.

3.

Vzniklé těsto posypejte zlehka moukou a nechte jej ještě 90 minut kynout.

4.

Jakmile vám těsto nakyne, na pomoučeném vále jej prohněťte a rozdělte na polovinu. Jednu polovinu nechte ještě kynout. Z druhé poloviny vyválejte 0,5 cm tlusté těsto, ze kterého vykrájejte čtverce velké 7 x 7 cm. Následně tyto čtverečky naplňte povidly, tvarohem, marmeládou či jinou náplní. To stejné poté udělejte i s druhou polovinou těsta.

5.

Na dno plechu nalijte trochu oleje a každou buchtičku v něm vyválejte. Poté vyskládejte všechny buchtičky vedle sebe (můžete je k sobě i namáčknout). Nechte buchtičky chvíli odpočinout a poté je upečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C přibližně 30 minut.

Autor:
Publikováno: 5. 8. 2019 14:18 Nahlásit obsah