Recept na nakládané okurky: Takhle vám vydrží krásně křupavé

Recept na nakládané okurky: Takhle vám vydrží krásně křupavé Zdroj: Shutterstock.com

Nakládané okurky patří mezi velmi oblíbenou přílohu. Rádi si je dáme k řízkům, šunkoflekům a někteří dokonce i jen tak samotné. A my vám dnes ukážeme, že jejich příprava není vůbec složitá ani těžká.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 10

Ingredience

Okurky nakládačky
Koprová nať
Bobkový list 1 ks
Nové koření celé 3 ks
Pepř celý 4 ks
Nakrájená mrkev na kolečka 5 ks
Sůl 1 lžička
Na plátky nakrájená cibule
Ocet 1 dl
Sacharin 5 ks
Feferonky
Voda

Postup přípravy

1.

Okurky nejprve umyjte. Následně na dno zavařovací láhve naskládejte kopr, bobkový list, nové koření, pepř, mrkev i cibuli.

2.

Následně do sklenice namačkejte okurky. Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete přidat i feferonky.

3.

Přidejte ocet a zbytek láhve dolijte studenou vodou.

4.

Každou láhev zavřete a sterilizujte v páře tak, jak jste zvyklí.

5.

Poté láhve vyjměte, otočte a nechte vychladnout.

Autor:
Publikováno: 7. 8. 2019 14:42 Nahlásit obsah