Karamelová zmrzlina je to pravé v horkých letních dnech. Vyzkoušejte ji i vy!

Karamelová zmrzlina je to pravé v horkých letních dnech. Vyzkoušejte ji i vy! Zdroj: Shutterstock.com

Horko a zase horko, to je ten nejlepší čas si připravit báječnou a velmi chutnou domácí karamelovou zmrzlinu s kávou. Nic jiného vás totiž tak skvěle neosvěží.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Smetana ke šlehání 33 % 500 ml
1/2 plechovky karamelového Salka
Cukr moučka dle chuti
Uvařené espresso 1 lžíce
Mletá káva 2 lžičky
Karamelové sušenky
Maliny

Postup přípravy

1.

Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání vlijeme do mísy a šleháme, dokud nebude pěkně krémová. Poté ji dáme na chvíli do ledničky.

2.

Karamelové Salko vyšleháme do pěny, přidáme 1 lžíci silného espressa, trochu mletého cukru a krátce promícháme.

3.

Vyndáme z ledničky ušlehanou šlehačku a opatrně vmícháme do karamelové pěny.

4.

Nakonec přidáme 2 lžičky mleté kávy, zlehka promícháme, dáme do krabičky s víčkem, uzavřeme a dáme do mrazáku.

5.

První 2 až 3 hodiny naši zmrzlinu pravidelně promícháváme. Potom vrch posypeme rozdrcenými sušenkami, malinami nebo jiným ovocem a necháme ještě asi 6 hodin v mrazáku.

6.

Při podávání zmrzliny můžete ještě přidat ovoce, snítku máty nebo šlehačku. Právě kombinace malin a karamelu spolu se sušenkami dodává zmrzlině tu lahodnou a jedinečnou chuť.

Autor:
Publikováno: 31. 7. 2019 11:04 Nahlásit obsah